Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

Senior R&D Engineer Structural Engineering - Marknesse

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 19-06-2017 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Marknesse Niveau -
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband -
Uren 0 Salaris -

Op zoek naar een volgende stap in je carrière in een innovatieve commerciële rol?

Wil jij een leidende rol spelen in de kennisontwikkeling van innovatieve methodieken voor structural design binnen de lucht- en ruimtevaart? Creëer jij graag je eigen kansen door middel van klantcontacten en acquisitie van interessante opdrachten? Lees dan snel verder.

Gezocht: Senior R&D Engineer Structural Engineering

De baan
Als senior R&D engineer leid je projecten, bezoek je klanten, acquireer je opdrachten en speel je een actieve rol bij de kennisontwikkeling van de afdeling. Binnen het zeer brede werkgebied van aerospace structures, werk je aan de ontwikkeling en toepassing van innovatieve methodieken voor ontwerp, analyse en optimalisatie van (onderdelen van) vliegtuigen. Met je klantennetwerk definieer je nieuwe onderzoeksvraagstukken en zet deze om in projecten. De industrieel relevante opdrachten voer je uit in een leidende rol in teamverband waarbij de samenwerking met de vele experts uit andere disciplines binnen het NLR van groot belang is.

Onze vraag
• Academische opleiding Lucht- en Ruimtevaarttechniek;
• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de luchtvaart sector;
• Ondernemend met scherpe focus op commerciële kansen;
• Aantoonbare trackrecord op gebied van projectmanagement en acquisitie;
• Deskundig en inspirerend gesprekspartner op alle niveaus;
• Heldere en inzichtelijke rapportagestijl;
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Ons aanbod
• Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder ruimte voor werk-privé balans, solide pensioenregeling, scherp aanbod zorgverzekering en volop ontwikkelmogelijkheden;
• Professionele, internationale werkomgeving waarin multidisciplinair wordt samengewerkt met collega’s met een buitengewone expertise;
• Informele cultuur met veel ruimte voor eigen initiatief, waarin resultaatgerichtheid en betrokkenheid belangrijke pijlers zijn.

De afdeling
De afdeling Collaborative Engineering Systems (21 medewerkers) ontwikkelt producten en totaaloplossingen op het gebied van innovatieve constructieconcepten, toegepaste mechanica, wiskundige modellering en simulatie, en virtual manufacturing en virtual testing. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van de nieuwste lichtgewicht composiet materialen op civiele en militaire vliegtuigen. Met deze activiteiten versterken wij de concurrentiekracht van ondernemingen die lucht- en ruimtevaartcomponenten produceren en ondersteunen wij defensietaken. De projectteams zijn vaak multidisciplinair samengesteld en werken in (inter-)nationale samenwerkingsverbanden. Je werkt vanaf onze locatie in Marknesse/Flevoland.

Over ons
NLR, dedicated to innovation in aerospace, is hèt centrum in Nederland op het gebied van lucht- en ruimtevaart. We doen onderzoek naar veiliger, milieuvriendelijker en efficiënter vliegverkeer. NLR heeft twee vestigingen: Amsterdam en Marknesse. Bij elkaar werken er zo’n 650 mensen; van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen.

Informatie
Neem contact op met Tonny ten Dam, afdelingsmanager Collaborative Engineering Systems, telefoon: 088 5113447 voor meer informatie en kijk op onze site www.nlr.nl.

Solliciteren?
Je sollicitatie richt je aan Tonny ten Dam en stuur je voor 10 juli aanstaande naar de afdeling Personeel & Organisatie, t.a.v. Jolanda Zandbergen door te klikken op de onderstaande ‘sollicitatie‘ button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Flevoland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Jolanda Zandbergen

Vestigingsplaats

Solliciteer