Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

R&D Engineer Airborne Radar Systems & Concepts - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 02-06-2017 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Amsterdam Niveau Starter
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris -

Jouw passie ligt in het modelleren en evalueren van radargeleide wapensystemen en de keten van maatregelen vanuit vliegtuigperspectief. En jij wilt hierin dé expert worden! Ga dan deze uitdaging aan!

Als R&D Engineer Aircraft Self Protection

werk je direct voor de Nederlandse Luchtmacht en heb je te maken met een uitdagende combinatie van theorie en praktijk. Jouw missie? Expert worden op het gebied van het modelleren en evalueren van signaturen, geleide wapensystemen, deceptietechnieken (o.a. flares en laser jamming) en sensoren in het infrarood en UV deel van het spectrum.

Hoe word jij een expert?

 • Je voert onderzoek uit naar beschermende maatregelen in het Electro-Optische (EO) domein;
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van test- en evaluatiemethodieken;
 • Je neemt deel aan field trials in binnen- en buitenland, je analyseert resultaten en vertaalt deze in functioneel-fundamentele modellen;
 • Je werkt aan verbeteringen en bedenkt innovatieve oplossingen samen met collega’s en andere R&D instituten in een (inter-)nationale setting.

Wat breng je mee?

Flexibel, inventief, initiatief en daadkracht. In deze woorden herken jij jezelf! Maar wil jij slagen als R&D Engineer en een echte expert worden, dan heb je onderstaande nodig:

 • Academische opleiding, bij voorkeur technische natuurkunde of lucht- en ruimtevaarttechniek met EO specialisatie;
 • Ervaring met het modelleren van EO (wapen)systemen en vliegende platformen, bij voorkeur in Matlab (Simulink);
 • Ervaring met hardware-in-the-loop laboratoriumopstellingen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels;
 • Pragmatische en brede kijk op militair opereren.

Jouw nieuwe werkomgeving

De afdeling Defence Operations (ASDO) werkt aan de operationele prestaties van (onbemande) vliegtuigen, helikopters en luchtverdedigingssystemen van Defensie. Wij bieden ondersteuning bij de specificatie, de selectie en de invoer van nieuwe (wapen)systemen en zijn continu betrokken bij de verbetering van de inzet hiervan. Daarnaast analyseren en evalueren wij wapensystemen die als dreiging worden beschouwd voor de Nederlandse vliegtuigen en helikopters. Wij werken intensief samen met de Koninklijke Luchtmacht en haar NATO partners en zijn rechtstreeks betrokken bij oefeningen en experimenten in binnen- en buitenland. De resultaten van dit werk dragen direct bij aan de verbeterde operationele inzet van de Koninklijke Luchtmacht. De aard van het werk vraagt van de medewerkers flexibiliteit, inventiviteit en daadkracht. Naast detailkennis is overzicht en inzicht van cruciaal belang.

 


Wat bieden wij jou?

Als een mooie uitdaging om jezelf te ontwikkelen als een expert in Aircraft Self Protection nog niet genoeg was, hebben wij dit aanbod voor jou:

 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder ruimte voor werk-privé balans, solide pensioenregeling, scherp aanbod zorgverzekering en volop ontwikkelmogelijkheden;
 • Professionele, internationale werkomgeving waarin multidisciplinair wordt samengewerkt met collega’s met een buitengewone expertise;
 • Informele cultuur met veel ruimte voor eigen initiatief, waarin resultaatgerichtheid en betrokkenheid belangrijke pijlers zijn.

Over ons

NLR, dedicated to innovation in aerospace, is hèt centrum in Nederland op het gebied van lucht- en ruimtevaart. We doen onderzoek naar veiliger, milieuvriendelijker en efficiënter vliegverkeer. NLR heeft twee vestigingen: Amsterdam en Marknesse. Bij elkaar werken er zo’n 650 mensen; van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen.

Heb jij het in huis onze R&D Engineer te worden?

Ben jij overtuigd dat jij deze uitdaging aan kan en begin je liever nog vandaag dan morgen? Dan horen wij graag van jou! Solliciteren doe je door te reageren met je cv en motivatie via de 'Solliciteer' button.


Toch eerst wat meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met Joris Stronkman, afdelingsmanager, via (088) 511 3752. Bezoek natuurlijk ook onze website en ons NLRmedia kanaal op YouTube voor een goed beeld van ons werk.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Ineke Mintjes

Vestigingsplaats

Solliciteer