Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

Modeling & Simulation Engineer - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 28-11-2017 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Amsterdam Niveau -
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband -
Uren 40 Salaris -

Gezocht: enthousiaste Modeling & Simulation Engineers die ons team komen versterken! Wil jij werken aan bijzondere projecten met een hightech karakter? En heb je de ambitie om een aansprekende en zichtbare bijdrage te leveren aan de vooruitgang in de civiele en militaire luchtvaart? Kom dan aan boord bij het NLR en solliciteer!

Modeling & Simulation Engineer
Amsterdam, 40 uur per week


De functie
We zijn op zoek naar een Modeling & Simulation Engineer. We staan open voor zowel junior als medior/senior profielen.

In beide functies werk je aan technologie die luchtvaartpersoneel ondersteunt in hun taken en een bijdrage levert aan hun getraindheid. Zo werk je bijvoorbeeld aan vernieuwende Human-Machine Interfaces en beslisondersteuning, maak je complexe processen en systemen inzichtelijk met AR/VR, onderzoek je de simulatorfunctionaliteiten van de toekomst en werk je aan wapen- en sensormodellen. Naast je technische werkzaamheden draag je bij aan onderzoeksrapporten en heb je regelmatig contact met de klant voor het uitwerken van nieuwe ideeën en ondersteuning in de operationele praktijk. Voor bepaalde projecten verblijf je een periode in het buitenland.

Als R&D Engineer Modeling & Simulation (medior/senior) wordt er daarnaast van je verwacht dat je op termijn (zelfstandig) opdrachten verwerft en (nieuwe) samenwerkingsverbanden initieert.

Als Modeling & Simulation engineer breng je in ieder geval mee

 • Kennis van C, C++ en C#;
 • Ervaring of bereidheid om je te verdiepen in militaire luchtvaartoperaties;
 • Resultaat- en klantgerichtheid;
 • Een productgerichte benadering bij het maken en uitbreiden van de systemen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Daarnaast breng je voor jouw specifieke functie nog extra mee

Application Engineer Modeling & Simulation (junior)

 • Een afgeronde HBO opleiding (technische) informatica, Lucht- en Ruimtevaarttechniek, of vergelijkbare studierichting;
 • Ervaring met het maken van grafische 3D applicaties.
R&D Engineer Modeling & Simulation (medior/senior)
 • Een afgeronde universitaire opleiding (technische) informatica, (technische) Kunstmatige Intelligentie, Lucht- en Ruimtevaarttechniek, of vergelijkbare studierichting;
 • Kennis van modelleertechnieken, real-time simulaties en softwarearchitecturen;
 • Ervaring met Agile ontwikkelmethoden;
 • Ondernemerschap: je signaleert en verzilvert kansen voor het maken van nieuwe training media en operationele concepten.

Wat bieden we jou?

 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, volop ontwikkelmogelijkheden, ruimte voor werk-privé balans, solide pensioenregeling, tegemoetkoming kosten zorgverzekering;
 • Diverse opleidingsmogelijkheden binnen jouw vakgebied;
 • Een uitdagende baan in een hightech werkomgeving;
 • Een werkterrein met veel marktpotentie, zowel nationaal als internationaal;
 • Informele cultuur met ruimte voor eigen initiatief, waarin resultaatgerichtheid en betrokkenheid belangrijke pijlers zijn.

Jouw nieuwe werkomgeving
Het NLR, dedicated to innovation in aerospace, is dé organisatie in Nederland op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Bij elkaar werken er zo’n 650 mensen; van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatie experts.

De afdeling Training, Simulatie & Operator Performance is onderdeel van de divisie Aerospace Operations en richt zich op de factor mens in de luchtvaart. Er werken deskundigen op het gebied van onderwijs, luchtvaart, psychologie en informatica. Binnen onze projecten wordt multidisciplinair samengewerkt, zowel binnen als buiten het NLR. De afdeling beschikt onder andere over eigen vlucht- en missiesimulatoren voor gevechtsvliegtuig- en UAS (RPAS)-simulatie.

Informatie?
Voor meer informatie over de functies neem je contact op met Harrie Bohnen, afdelingsmanager Training, Simulatie & Operator Performance, 088-5113660. Bezoek natuurlijk ook onze website en ons NLR media kanaal op YouTube voor een goed beeld van ons werk.

Solliciteren?
Solliciteren doe je door te reageren vóór 11 december 2017 met je cv en motivatie via de ‘Solliciteren’ button. Vermeld duidelijk in je sollicitatie voor welke functie je solliciteert (R&D Engineer of Application Engineer)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Annemieke Koning

Vestigingsplaats

Solliciteer