Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

Application Engineer Vliegtuigsystemen - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 28-08-2017 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Amsterdam Niveau Starter
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris -

Ben jij dé Application Engineer met passie voor Vliegtuigsystemen? Wil jij werken aan de ontwikkeling van elektronica en software voor toepassing in en rond vliegtuigen? Zie jij de hoge luchtvaart kwaliteitseisen die er gesteld worden aan deze systemen als een uitdaging? Ben jij handig met programmeertalen en weet je die in een handomdraai toe te passen? Solliciteer dan op deze functie!

De functie

Binnen de teams Flight Test Support en Certification Support ontwerp, test en evalueer je elektronica en software toepassingen voor onder andere Defensie en de luchtvaartindustrie. Je bedenkt praktische oplossingen voor een grote diversiteit aan uitdagingen voor onze klanten, variërend van software die kritische functies uitvoert in een vliegtuig tot het uitwerken van vliegproefinstrumentatie oplossingen.

Je maakt deel uit van autonome teams in wisselende samenstelling; product-, project- en kennisgeorganiseerd. Je voert projecten uit en je initieert met je collega’s nieuwe projecten.

Je standplaats is Amsterdam en je ziet het als uitdaging om op een willekeurige locatie, waar ook ter wereld, de klant te ondersteunen bij zijn/haar operationele werk.

Als Application engineer breng je mee

 • Een HBO Bachelor Elektrotechniek, Informatica of andere vergelijkbare opleiding;
 • Passie voor vliegtuigsystemen en de bijbehorende operationele context, zowel civiel als militair;
 • Kennis en ervaring met de ontwikkeling van elektronica en software toepassingen;
 • Gevoel voor het werken met analoge elektronica (signaal/ruis verhoudingen, aarding, etc.);
 • Kennis en ervaring met C++, Python en Matlab;
 • Een doelgerichte en praktische instelling. Je kunt werken in teamverband en wilt op termijn zelfstandig projecten uitvoeren;
 • Het vermogen om technische resultaten te vertalen naar operationele daadkracht en impact;
 • Leergierigheid, initiatief en communicatief talent (zowel in het Nederlands als het Engels).

Wat bieden we jou?

 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, volop ontwikkelmogelijkheden, ruimte voor werk-privé balans, solide pensioenregeling, tegemoetkoming kosten zorgverzekering;

 • Professionele, internationale werkomgeving waarin multidisciplinair wordt samengewerkt met collega’s met een buitengewone expertise;

 • Informele cultuur met ruimte voor eigen initiatief, waarin resultaatgerichtheid en betrokkenheid belangrijke pijlers zijn.

Jouw nieuwe werkomgeving

De afdeling Flight Test and Certification werkt aan de luchtwaardigheidscertificatie van vliegtuigen en vliegtuigsystemen. Wij bieden ondersteuning bij certificatievraagstukken; wij begeleiden en voeren vliegproeven uit en verzamelen en analyseren meetgegevens. Het NLR voert onderzoek uit naar het effect van nieuwe operationele concepten, meetoplossingen en systemen. We doen dit voor een grote diversiteit aan klanten waaronder de Luchtmacht, de Defensie Materieel Organisatie en de (inter-)nationale luchtvaartindustrie.

 

Informatie?

Neem voor meer informatie over de functie contact op met René Eveleens, Afdelingsmanager ASTC, 088 511 3155. Bezoek natuurlijk ook onze website en ons NLRmedia kanaal op YouTube voor een goed beeld van ons werk.

Solliciteren?

Herken jij jezelf in dit profiel en wil jij de uitdaging aangaan binnen ons innovatieve bedrijf? Dan zien wij jouw reactie graag tegemoet!

Je sollicitatie richt je aan René Eveleens, Afdelingsmanager ASTC en stuur je uiterlijk 12 september 2017 door te klikken op de onderstaande ‘solliciteren’ button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Ineke Mintjes

Vestigingsplaats

Solliciteer